Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το Leon ST σου… φτιάχνει τη μέρα

Ελλάδα 8:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το Leon ST σου… φτιάχνει τη μέρα

ΝΕΑ

Video: Το Leon ST σου… φτιάχνει τη μέρα

ΝΕΑ

Έτοιμο να γοητεύσει τους οικογενειάρχες είναι ενόψει Φρανκφούρτης το Leon ST, η station wagon έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου της Seat. Η θυγατρική της Volkswagen κυκλοφόρησε το πρώτο video, διαφημίζοντας την ικανότητά του να ακολουθεί τον οδηγό του σε κάθε δραστηριότητα.

Advertisement
Advertisement

Tο Leon ST έχει μήκος 4,54 m και προσφέρει χώρο αποσκευών με όγκο 587 lt, έναντι των 380 lt. του 5θυρου μοντέλου. Όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, αποκαλύπτεται χώρος 1.470 lt, ικανός για… μικρές μετακομίσεις. Παρά την αύξηση στις διαστάσεις, το ST είναι μόλις κατά 45 kg βαρύτερο από το πεντάθυρο μοντέλο. Η Seat υπόσχεται για το νέο της μοντέλο την ίδια οδική συμπεριφορά με το τρίθυρο SC και το 5θυρο Leon.

Η άφιξη του Leon ST στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2014. Βασικός κινητήρας είναι ο 1.2 TSI, διαθέσιμος τόσο με 86 όσο και με 105 PS. Ο δεύτερος καταναλώνει στο Leon ST 4,9 lt/100 km (114 g/km). Ακολουθούν ο 1.4 TSI με 122 PS και ο 1.4 TSI με 140 PS (μεικτή κατανάλωση 5,3 lt/100 km). Στην κορυφή των βενζινοκινητήρων βρίσκεται ο 1.8 TSI απόδοσης 180 PS για την έκδοση FR, η οποία εμφανίζεται στο video. Στην πλευρά των πετρελαιοκινητήρων, το εύρος ισχύος εκτείνεται από 90 PS (για τον 1.6 TDI) μέχρι τα 184 PS (για το 2λιτρο σύνολο της έκδοσης FR).

Η Seat εξοπλίζει το νέο Leon ST με σειρά συστημάτων ασφαλείας, όπως το προσαρμοζόμενο cruise control ACC. Μέσω ραντάρ διατηρεί σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, επιταχύνοντας και επιβραδύνοντας ανάλογα με την ροή της κυκλοφορίας. Η ταχύτητα μπορεί να ρυθμιστεί σε ένα εύρος από 30 έως 160km/h. Το σύστημα ACC συνεργάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων όσο και με DSG. Στον προαιρετικό εξοπλισμό του FR περιλαμβάνεται το ρυθμιζόμενο πλαίσιο DCC, με τρία διαφορετικά προγράμματα: Sport, Comfort και Individual.

Advertisement
Advertisement