Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα φώτα πάνω στο νέο ΜΙΝΙ!

Ελλάδα 13:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα φώτα πάνω στο νέο ΜΙΝΙ!

ΝΕΑ

Τα φώτα πάνω στο νέο ΜΙΝΙ!

ΝΕΑ

Το καμουφλάζ αφαιρείται σιγά-σιγά από τη νέα γενιά του ΜΙΝΙ. Το βρετανικό αυτοκίνητο πόλης εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το προωθητικό video και μας αποκάλυψε τα μυστικά του. Στις φωτογραφίες φαίνονται τα 3θυρα Cooper και Cooper S, τα οποία διατηρούν τη σχεδιαστική φιλοσοφία και του απερχόμενου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Οι αλλαγές όμως στα φώτα, τη μάσκα και τους προφυλακτήρες ανανεώνουν το ΜΙΝΙ, χαρίζοντάς του την απαραίτητη «φρέσκια» εμφάνιση. Οι εξωτερικοί δακτύλιοι LED στα εμπρός φωτιστικά σώματα αποτελούν τα φώτα ημέρας, κάτι που είχαμε δει στο πρωτότυπο Rocketman. Στο Cooper S βλέπουμε και πάλι τη γνώριμη εισαγωγή αέρα στο καπό. Στην ουρά τα φώτα έχουν μεγαλώσει, ενώ στο Cooper S η διπλή απόληξη της εξάτμισης παραμένει στο κέντρο.

Το νέο MINI hatchback θα είναι το πρώτο από τα συνολικά 8 μοντέλα της μάρκας που θα βασίζεται στην πλατφόρμα νέας αρχιτεκτονικής του Ομίλου BMW με κίνηση στον εμπρός άξονα. Την εμφάνισή του θα κάνει ο νέος τρικύλινδρος 1.5 κινητήρας, τεχνολογίας TwinPower Turbo, με εκδόσεις ισχύος από 122 έως 200 PS. Αυτό σημαίνει ότι δυνητικά μπορεί να εξοπλίζει εκδόσεις από την Cooper μέχρι την John Cooper Works. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι για την τελευταία θα επιλεγεί 4κύλινδρο σύνολο. Πρεμιέρα θα κάνει και ο νέος 1.5 diesel, με ελαφρώς μικρότερη ιπποδύναμη.

Η πρεμιέρα του νέου ΜΙΝΙ θα γίνει είτε το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη, είτε τον Νοέμβριο στο Λος Άντζελες. Νωρίτερα πάντως θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο οι επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου. Στην Ελλάδα τα νέα ΜΙΝΙ αναμένονται την άνοιξη του 2014.

Advertisement
Advertisement

Μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr για όλα τα νεότερα.[nggallery id=2775]