Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιβεβαίωση NewsAuto: Tο μικρό crossover της Jeep με 1.3diesel

Ελλάδα 13:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιβεβαίωση NewsAuto: Tο μικρό crossover της Jeep με 1.3diesel

ΝΕΑ

Επιβεβαίωση NewsAuto: Tο μικρό crossover της Jeep με 1.3diesel

ΝΕΑ

Oι Ιταλοί το έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό, όμως πλέον η είδηση που έχει αποκαλύψει το NewsAuto.gr πάνω από δέκα μήνες, τώρα επιβεβαιώθηκε πλέον και από επίσημα χείλη. Όπως είπε στέλεχος της Αμερικανικής εταιρείας στον συντάκτη του site μας Τάκη Τρακουσέλλη, οι Αμερικανοί μέσα στο 2014 θα εντάξουν στην γκάμα τους ένα μικρό crossover, το οποίο θα τεθεί εμπορικά αντίπαλος του πετυχημένου Mini Countryman.

Advertisement
Advertisement

Η απάντηση αυτή δόθηκε από στέλεχος της Lancia-Jeep (ζήτησε να μην αποκαλύψουμε το όνομά του) στο ερώτημα του συντάκτη μας, γιατί το περίπτερο της Jeep στην Φρανκφούρτη ήταν «φτωχό» σε νέα μοντέλα (ούτε το νέο Cherokee δεν έδειξαν), ενώ δεν παρουσίασαν και το αναμενόμενο πρωτότυπο που θα παρέπεμπε σε αυτό το μικρό SUV.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς λοιπόν, στην Ευρωπαϊκή έκδοση το baby Jeep θα διαθέτει τους δύο diesel κινητήρες της Fiat, τον 1.3 MultiJet με 95 PS και 1.6 MultiJet με 120 PS.
Σ’ ότι αφορά τους βενζίνης θα διαθέτει τον 1.4lt με τους 95 PS και το νέο τρικύλινδρο 1,2lt κινητήρα, που εξελίσσουν αυτή την περίοδο οι Ιταλοί, απόδοσης περίπου 130PS.

Το… baby Jeep (δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το όνομά του) θα «χτιστεί» πάνω στο πλαίσιο του 500L. Οσο και αν ακούγεται δύσκολα για αυτοκίνητο Jeep, αναμένεται να είναι δικίνητο με κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς. Βέβαια, στις τεχνολογικές μελέτες που θα κάνουν οι ΙταλοΑμερικανοί, θα αναζητηθεί λύση και για τετρακίνητη έκδοση, κάτι που εφόσον υλοποιηθεί, αναμένεται να ριχτεί στην αγορά πολύ αργότερα από το λανσάρισμα του αυτοκινήτου.

Οι πληροφορίες που είχαμε μεταδώσει πριν περίπου δέκα μήνες έλεγαν ότι οι Ιταλοί πραγματοποίησαν έρευνα στην Αμερικανική αγορά, η οποία έδειξε ότι η αποδοχή ενός μικρού SUV με τα σήματα της Jeep, θα ήταν ιδιαίτερα ζεστή, ακόμα κι αν αυτό είναι δικίνητο! Παράλληλα θεωρείται δεδομένη και η επιτυχία του στην Ευρωπαϊκή αγορά, με γνώμονα την τεράστια εμπορική επιτυχία του Mini Countryman. Ετσι οι Ιταλοί έδωσαν το πολυπόθητο «sì» και οι Αμερικανοί να ξεκινήσουν την μελέτη και την παραγωγή του μικρού Jeep!

Advertisement
Advertisement

Την παραγωγή για τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρωπαϊκή αγορά, όλα δείχνουν πως θα αναλάβει το εργοστάσιο του Κραγκούγιεβατς, στην κεντρική Σερβία, που παράγει ήδη το 500L Living.

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο No1 αυτοκινητικό site της Ελλάδας, που αποκαλύπτει πρώτο όλα τα επόμενα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών. Το NewsAuto.gr!

zp8497586rq