Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβαθμισμένο παντού το νέο i10

Ελλάδα 18:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αναβαθμισμένο παντού το νέο i10

ΝΕΑ

Αναβαθμισμένο παντού το νέο i10

ΝΕΑ

Φιλόδοξο στόχο βάζουν στη Hyundai με την επόμενη γενιά του i10. Οι Κορεάτες θέλουν να δημιουργήσουν ένα ποιοτικό και με αξιόλογη οδική συμπεριφορά αυτοκίνητο πόλης, ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Volkswagen up! Οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης του νέου i10 ολοκληρώθηκαν στη βόρεια Σουηδία και έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και πριν δύο μήνες, αυτή θα γίνεται στο εργοστάσιο της Hyundai στην  Νικομήδεια, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, από το προσεχές φθινόπωρο. Σχεδόν ταυτόχρονα δηλαδή με την παγκόσμια πρεμιέρα του μικρού αυτοκινήτου, το Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Οι σχεδιαστικές αλλαγές – όπως  αποτυπώνονται και στην επεξεργασμένη φωτογραφία ινδικής ιστοσελίδας – θα χαρίζουν στο i10 πιο επιθετική εμφάνιση.

Τα σημαντικά όμως για το μικρό μοντέλο της Hyundai είναι όσα δεν θα φαίνονται με την πρώτη ματιά. Θα είναι χαμηλότερο και θα έχει μακρύτερο μεταξόνιο, συνδυασμός που θα βελτιώνει τη συμπεριφορά του στο δρόμο. Παράλληλα θα προσφέρει άνετες μετακινήσεις για τέσσερις επιβάτες. Η εικόνα του εσωτερικού θα είναι ποιοτικότερη, με καλύτερα υλικά και βελτιωμένη συναρμογή.

Σημαντικά είναι και τα νέα που αφορούν τη γκάμα των κινητήρων. Πέρα από εξελιγμένη έκδοση του 1.2 βενζίνης με σχεδόν 90 PS, θα δούμε στη νέα γενιά του i10 το νέο 3κύλινδρο turbo 1.0 TCI, με ισχύ 106 PS και 14 kgm ροπής. Η πιο οικονομική σε κατανάλωση επιλογή θα είναι ο επίσης τρικύλινδρος diesel U-II, χωρητικότητας 1,1 lt. Κάτω από το καπό του i10 αναμένεται να καταναλώνει περίπου 3,5 lt./100 km σε μεικτό κύκλο και να εκπέμπει κάτω από 84 gr/km.[nggallery id=2618]

Advertisement
Advertisement