Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα μοιάζει το επόμενο Twingo

Ελλάδα 10:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα μοιάζει το επόμενο Twingo

ΝΕΑ

Έτσι θα μοιάζει το επόμενο Twingo

ΝΕΑ

Το 2014 η Renault θα υποδεχτεί το νέο Twingo, ένα σημαντικό μοντέλο για τη γαλλική εταιρεία. Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η τρίτη γενιά του αυτοκινήτου πόλης θα βασιστεί σε δύο πρωτότυπα. Το πρώτο είναι το Twin Z, προϊόν συνεργασίας με το Βρετανό σχεδιαστή Ρος Λόβγκροουβ. Το δεύτερο είναι το TwinRun, φωτογραφίες του οποίου σας έχουμε ήδη αποκαλύψει.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για σαφώς πιο sport εκδοχή, με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και κίνηση στον πίσω άξονα. Επιπλέον, η Renault αποφάσισε η επίσημη παρουσίαση να γίνει στις 24 Μαρτίου στο Μονακό, στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1. Ο γραφίστας Cavalino εμπνεύστηκε από τα δύο concept car και δημοσίευσε τη δική του πρόταση στη γαλλική ιστοσελίδα blogautomobile.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η γκάμα των κινητήρων του νέου Twingo θα ξεκινά από τον τρικύλινδρο turbo βενζίνης 0.9 με 90 PS. Θα περιλαμβάνει επίσης τον ατμοσφαιρικό 1,2 lt. απόδοσης 75 PS και τον ολοκαίνουργιο turbo των 1,2 lt. (απόδοσης 120 PS) σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων EDC για το GT. Η τελική ταχύτητα του Twingo GT θα ξεπερνά τα 200 km/h.

Θα υπάρχουν βέβαια και εκδόσεις diesel, με τον 1.5 dCi στις εκδόσεις με 75 και 90 PS. Δεν αποκλείεται όμως μέσα στο 2014 να λανσαριστεί και ένας νέος πετρελαιοκινητήρας, μικρότερου κυβισμού.[nggallery id=2506]

Advertisement
Advertisement