Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ρεκόρ πωλήσεων για Mercedes-Benz

Ελλάδα 20:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ πωλήσεων για Mercedes-Benz

ΑΓΟΡΑ

Ρεκόρ πωλήσεων για Mercedes-Benz

ΑΓΟΡΑ

O Μάρτιος ήταν ο καλύτερος μήνας πωλήσεων στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, τον τρίτο μήνα του νέου έτους παρέδωσε 139.920 οχήματα – περισσότερα από ό,τι σε οποιοδήποτε προηγούμενο μήνα, παρουσιάζοντας αύξηση 6,5%. Έτσι, οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στις 324.898 μονάδες, ήταν δηλαδή κατά 3,5% υψηλότερες σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Παρά το δύσκολο ξεκίνημα της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου το 2013 που παρέμεινε κάτω από τις προσδοκίες, η Mercedes-Benz ήταν σε θέση να κρατήσει το επίπεδο πωλήσεων των προηγούμενων ετών και να κερδίσει μερίδια αγοράς στη Δυτική Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Στα παραπάνω βοήθησαν τα λανσαρίσματα νέων μοντέλων αλλά και οι ισχυρές πωλήσεις στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό, τη Ρωσία και την Ιαπωνία. Παρά την έντονα πτωτική αγορά (-7,9%), οι Γερμανοί κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στη Δυτική Ευρώπη (χωρίς τη Γερμανία), παρουσιάζοντας αύξηση 3,9% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι πωλήσεις ανήλθαν στις 81.219 μονάδες από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.
[nggallery id=237]
Όσον αφορά στην γκάμα των μοντέλων της μάρκας, η νέα compact κατηγορία τα πήγε ιδιαίτερα καλά το πρώτο τρίμηνο του έτους, με 77.044 οχήματα A & BClass να παραδίδονται στους αγοραστές τους (+49,4%). Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα, η Mercedes-Benz παρουσίασε την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της B-Class στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Τα SUV με το αστέρι συνέχισαν ικανοποιητικά την πορεία τους, καταγράφοντας παγκόσμιες πωλήσεις 77.227 μονάδων στο πρώτο τρίμηνο (+30,6%). Νέο ρεκόρ πωλήσεων καταγράφηκε για την GLK (+40,2), τη GL (+33,5%) και τη G-Class (+70,3%). Το ίδιο ισχύει και για την M-Class (+27,6%), η οποία ηγήθηκε της κατηγορίας της σε όλον τον κόσμο.

Οι πωλήσεις του smart fortwo έφτασαν τις 25.632 μονάδες από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο (έναντι 26.975 μονάδων το αντίστοιχο διάστημα του 2012). Έτσι, το έξυπνο «μικρό» κατάφερε να διατηρήσει σταθερό το ποσοστό πωλήσεών του έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2012, ιδίως στις αγορές της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Advertisement
Advertisement