Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ερχεται η Alfa Romeo… MX-5

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ερχεται η Alfa Romeo… MX-5

ΝΕΑ

Ερχεται η Alfa Romeo… MX-5

ΝΕΑ

Πριν περίπου ένα χρόνο σας είχαμε ενημερώσει για τη συνεργασία του Ομίλου Fiat με τη Mazda στην από κοινού παραγωγή ενός πισωκίνητου roadster αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement


Oι δύο πλευρές έχουν οριστικοποιήσει τη συμφωνία με την υπογραφή των σχετικών εγγράφων. Σε αυτά προβλέπεται η κατασκευή στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα του ανοικτού διθέσιου μοντέλου, το οποίο θα βασίζεται στο MX-5 επόμενης γενιάς και θα κυκλοφορήσει τόσο με το σήμα της ιαπωνικής μάρκας όσο και με αυτό της Alfa Romeo.

Τα δύο αυτοκίνητα δε θα διαφέρουν μόνο σχεδιαστικά αλλά και σε μηχανικά μέρη. Κάθε πλευρά θα χρησιμοποιήσει τους κινητήρες που έχει στη διάθεσή της. Οι αρχικές πληροφορίες για την πλευρά της Alfa Romeo, ήταν οτι θα επιλεγεί ο 1750 TBi κινητήρας, απόδοσης περίπου 200 PS. Οι νεότερες πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν οτι η παρουσία (έστω και σε περιορισμένα κομμάτια) της 4C και η απουσία μίας Spider, δηλαδή μιας πιο οικονομικής roadster πρότασης, ωθεί τους Ιταλούς σε πιο οικονομικές και συνάμα εμπορικές λύσεις ,όπως για παράδειγμα τον Turbo 1,4lt κινητήρα, απόδοσης 170PS.

Στο ίδιο πλαίσιο, το ιταλικό πισωκίνητο roadster θα διαθέτει υφασμάτινη οροφή, ενώ -όπως διαρρέουν οι της Alfa Romeo- θα έχει ποιοτικότερο εσωτερικό από το αντίστοιχο Mazda MX-5, αποτελώντας μία πιο premium πρόταση στην κατηγορία. Προς τα τέλη του έτους περιμένουμε να δούμε την πρόταση Alfa Romeo –  Mazda υπό τη μορφή πρωτότυπου μοντέλου. Η τελική μορφή του αυτοκινήτου αναμένεται στα μέσα του 2015…

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=1542]