Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo: Σειρά παίρνει το XC90!

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo: Σειρά παίρνει το XC90!

ΝΕΑ

Volvo: Σειρά παίρνει το XC90!

ΝΕΑ

Μετα απο τα έξι facelift που παρουσίασε η Volvo στη Γενεύη σε έξι μοντέλα της, σειρά παίρνει το επόμενης γενιάς XC90 θα λανσαριστεί στα τέλη του χρόνου και θα είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα της σουηδικής εταιρείας. , με έμφαση στη χαμηλή κατανάλωση. Οι επενδύσεις στη Volvo από το 2011 έως το 2015 ανέρχονται σε 11 δισ. δολάρια, τα μισά εκ των οποίων θα διατεθούν σε εγκαταστάσεις επί σουηδικού εδάφους.

Advertisement
Advertisement

«Η κατασκευή μίας νέας πλατφόρμας και νέας οικογένειας κινητήρων αποτελεί απόδειξη ότι ο Όμιλος Volvo είναι αποφασισμένος να ενισχύσει εικόνα του στην παγκόσμια αγορά», σχολίασε ο νέος Πρόεδρος της εταιρείας, Χάκαν Σάμουελσον. Το νέο «πάτωμα» έχει κωδική ονομασία SPA (Scalable Product Architecture) και πρόκειται για μία ευέλικτη πλατφόρμα – στα πρότυπα της MQB της Volkswagen – στην οποία θα δύναται να βασιστούν τα περισσότερα από τα μελλοντικά μοντέλα της Volvo. Έτσι θα περιορίζεται σημαντικά το κόστος παραγωγής και θα αυξάνεται η ευελιξία της εταιρείας.

Οι νέοι τετρακύλινδροι κινητήρες της Volvo θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Σκόβντε, στη νότια Σουηδία, ενώ η συναρμολόγησή τους με τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη (όπως και με τα υβριδικά συστήματα) θα γίνονται στο Γκέτεμποργκ. Οι Σουηδοί δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τους κινητήρες VEA (Volvo Engine Architecture), όμως αναμένεται να είναι τόσο βενζίνης όσο και diesel, με αρκετές εκδόσεις ισχύος και σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση από τα σημερινά 5κύλινδρα και 6κύλινδρα σύνολα της Volvo, τα οποία και θα αντικαταστήσουν σταδιακά.

[nggallery id=1153]

Advertisement
Advertisement