Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ηλεκτρικό Smart βγάζει… φτερά!

Ελλάδα 14:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό Smart βγάζει… φτερά!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ηλεκτρικό Smart βγάζει… φτερά!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρεμιέρα περιλαμβάνει το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles. Αυτή αφορά στο ηλεκτρικό Smart που προέκυψε από το σχεδιαστήριο όχι κάποιου συνήθους υπόπτου στον κόσμο των αυτοκινητοβιομηχανιών – αυτό άλλωστε είναι εμφανές. Πρόκειται για τη Limited Edition που δημιούργησε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Τζέρεμι Σκοτ! Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, έτοιμο να… πετάξει σε μία νέα εποχή της αυτοκίνησης. Προφανώς τα… φτερά στο πίσω μέρος είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει οι φίλοι των δύο τροχών, αποτελούν όμως σήμα κατατεθέν του Αμερικανού που ουσιαστικά έτσι αφήνει το αποτύπωμα του.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι όμως μόνο… μία ιδιαίτερη ιδέα, έχουν και χρησιμότητα αφού περιλαμβάνουν τα πίσω φώτα, με αποτέλεσμα τη νύχτα να ανάβουν σαν το πίσω μέρος μίας ρουκέτας! Συγκεκριμένης λοιπόν αισθητικής και περιορισμένου αριθμού παραγωγής, το ηλεκτρικό Smart του Σκοτ θα αρχίσει να πωλείται από τα τέλη του 2013.

«Είχαμε ενθουσιαστεί από τα πρώτα κιόλας σχέδια που μας παρουσίασε. Τόσο το Smart όσο και τα φτερά, αντιπροσωπεύουν την ελευθερία που το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να παρέχει μέσα στο χάος μίας μεγαλούπολης. Τόσο το Smart όσο και ο Τζέρεμι Σκοτ, έχουν αποτελέσει πρωτοπόρους και έχουν δημιουργήσει μόδες, εξερευνώντας μονοπάτια άγνωστα μέχρι πρότινος», δήλωσε η επικεφαλής του project από τη πλευρά της Mercedes-Benz, Δρ Ανέτ Βίνκλερ.

Ο Σκοτ «ντύνει» μεγάλα αστέρα της μουσικής σκηνής, όπως η Madonna, η Katy Perry, η Rihanna αλλά και η Lady Gaga στην οποία ένα τέτοιο όχημα μάλλον… θα ταιριάζει γάντι!
[nggallery id=1122]
Το λευκό κυριαρχεί εντός και εκτός, το χρωμιωμένο πλαίσιο λειτουργεί κι ως… καθρέφτης ενώ τα φτερά είναι φτιαγμένα από φάιμπεργκλας. Χαρακτηριστικοί είναι οι μεγάλοι θόλοι στους τροχούς, με τις ιδιαίτερου σχεδιασμού ζάντες, ενώ πάνω από τα εμπρός φωτιστικά σώματα υπάρχουν… «φρύδια». Στο εσωτερικό χρησιμοποιείται δέρμα nappa στα καθίσματα, το εσωτερικό των πορτών αλλά και τον πίνακα οργάνων. Τα παραπάνω, «δένουν» με τις ειδικές ραφές που λαμπιρίζουν.

Advertisement
Advertisement

Το «smart forjeremy» όπως θα είναι η επίσημο ονομασία του, παίρνει ώθηση από ένα ηλεκτροκινητήρα 55 kW που προσφέρει τελική ταχύτητα 125 χιλιομέτρων την ώρα, με τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου να χαρίζουν αυτονομία της τάξης των 145 χιλιομέτρων.

Ότι πρέπει δηλαδή για βόλτες ιδιόρρυθμων σταρ του Hollywood, σε πρεμιέρες και λοιπές φανταχτερές εκδηλώσεις!

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)