Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Έρχεται η Mercedes GLA

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Έρχεται η Mercedes GLA

ΝΕΑ

Επίσημο: Έρχεται η Mercedes GLA

ΝΕΑ

Τον αντίπαλο του Audi Q3 και της BMW X1 έχει στα… σκαριά η Mercedes-Benz. Η απόφαση για την παραγωγή ενός πολυτελούς compact SUV επιβεβαιώθηκε από τα πλέον «επίσημα χείλη», αυτά του Dr. Dieter Zetsche, Προέδρου του ΔΣ της Daimler AG. Η ανακοίνωση έγινε στο εργοστάσιο του Rastatt – στη νοτιοδυτική Γερμανία – εκεί όπου άρχισε η παραγωγή της νέας A-Class.

Advertisement
Advertisement

«Η έναρξη παραγωγής σηματοδοτεί ακόμη μία σημαντική στιγμή στο αναπτυξιακό πλάνο Mercedes-Benz 2020. Η A-Class αντιπροσωπεύει την έναρξη της επίθεσής μας στην κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων. Και δεν τελειώνουμε εδώ: το compact SUV θα είναι το τρίτο αυτοκίνητο που θα κατασκευάζεται στο Rastatt», δήλωσε ο Dr. Zetsche.

Όπως σας έχει ενημερώσει το NewsAuto.gr από τον περασμένο Μάιο, το μικρομεσαίο SUV της Mercedes θα ονομάζεται GLA και θα μοιράζεται τους τετρακύλινδρους κινητήρες των A-Class και B-Class. Θα κυκλοφορήσει τόσο σε δικίνητη όσο και σε 4×4 έκδοση.

Εκτός από την A-Class, στη συγκεκριμένη μονάδα (όπου η επένδυση θα ανέλθει στο 1,2 δισ. ευρώ) παράγεται και η νέα B-Class. Από τον Οκτώβριο το εργοστάσιο θα λειτουργεί σε τριπλή βάρδια, ώστε να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Ήδη, από τα μέσα Ιουνίου, όταν και άρχισαν οι πωλήσεις της νέας A-Class, οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 40.000 μονάδες.[nggallery id=234]

Advertisement
Advertisement